<

Pneumatically Actuated Fire Suppression System


Pneumatically Actuated Fire Suppression System (PAFSS) van Kling Brandbeveiliging zijn automatische brandbestrijdingssystemen voor bescherming van apparatuur in afgesloten ruimtes (computerruimte, serverruimte, datacenter, motoren en accubakken, etc..), zuurkasten en afzuigkasten in laboratoria , en andere type micro-omgevingen.
De PAFSS systemen van Kling Brandbeveiliging handelen snel, zijn volledig automatisch en totaal onafhankelijk van electriciteit. De PAFSS systemen bieden een scala aan toepassingen en kunnen met grote flexibiliteit worden afgestemd op de klant, en zijn of haar installatie-eisen.
PAFSS - pneumatisch bediende brandblussystemen
Ter illustratie van de veelzijdigheid en toepasbaarheid van dit systeem kunt U hierbeneden een select aantal uiteenlopende voorbeelden vinden van klanten die dit systeem al in gebruik hebben.
De PAFSS systemen zijn onder andere in gebruik in de transport en vrijetijds sector op bussen, boten , treinen (motorcompartimenten), maar ook bij geautomatiseerde operaties die gebruik maken van ComputerNumerical Control (CNC) machines zoals, spuitgietmachines, en moderne robotlassers. De PAFSS systemen zijn ook terug te vinden bij klanten met een serverruimte, elektrische kasten, elektrische verdeelkasten, proces schakelkasten , en communicatie rekken om een brand bij de bron direct in de kiem te kunnen smoren en zo de continuiteit te kunnen waarborgen. Een ander type organisatie dat ook veelvuldig gebruik maakt van dit soort systemen zijn laboratoria, bedrijven en instellingen die werken met gevaarlijke en of licht ontvlambare materialen in een zuurkast, afzuigkast of opslagplaatsen voor lichtontvlambare stoffen en chemicalien.
PAFSS AUTOMATISCHE BRANDBLUSSYSTEMEN
Er zijn legio situaties waarin het blussen van een brand in een vroeg stadium bij de bron zowel de schade minimaliseerd van waardevolle activa alsmede een sneller herstel van de activiteiten tot gevolg heeft. Dus door het tijdig en automatisch blussen van de brand in een vroeg stadium kan men grotere schade voorkomen en kan men weer veel sneller aan de slag.
Het assortiment PAFSS van Kling Brandbeveiliging zijn het resultaat van een jarenlange ervaring en verworven technische kennis in de brandblusser industrie waardoor een scala van toepassingen eenvoudig en snel te realiseren zijn, met als uitgangspunt de wensen van de klant.

Alhoewel, alle PAFSS specifiek worden aangepast aan de eisen van de klant zijn er een aantal gemeenschappelijke kenmerken te onderscheiden;

1.   Eenvoudig te installeren en kosteneffectief te handhaven.
2.   Ruimte besparend
3.   Volledig op zichzelf staand , er komt geen electriciteit aan te pas, dus het systeem blijft operationel zelfs tijdens stroomuitval.  
4.   De PAFSS systemen omvatten detectie / persleiding, speciale kleppen / regelaars en drukvat met een geschikt brandblusmiddel.
5.   Deze unieke systemen maken gebruik van innoverende technologien
PRINCIPES VAN DE WERKING
Het hart van elk Kling Brandbeveiliging PAFSS systeem is de speciale detectie buis die als een warmte en vlammen detector werkt. De onder druk staande buis is volledig flexibel , en tevens sterk genoeg om de zwaarste omstandigheden te weerstaan ​​en wordt geinstalleerd op elke plek waar een potentieel risico voor brandgevaar geïdentificeerd is.
Wanneer vuur of hitte ontwikkeld, ontstaat er een barst in de buis op de plek waar zich deze hitte ontwikkeld heeft. Door drukverlaging wordt de cilinder klep geactiveerd dat het systeem bediend. Geen electriciteit of andere externe vorm van energie is nodig voor de detectie en bediening van het PAFSS systeem.
De belangrijkste kenmerken van deze gespecialiseerde brandblus systemen zijn:
1.   Lineaire hitte en vlammen opsporing zorgt voor een onbeperkt aantal meldpunten .
2.   Flexibele detectie buis kan naast geïdentificeerde brandrisico punten lopen, wat resulteert in een snelle reactie.
3.   FAILSAFE d.m.v. ontwerp principes en eenvoud.
4.   Flexibele slang blijft onaangetast door vuil, stof, olie, of trillingen in vrijwel alle industriële omgevingen .
5.   Geen electriciteit of andere externe vorm van energie is nodig voor de detectie en bediening van het PAFSS systeem
DIRECTE BRANDBLUSSYSTEMEN
DIRECTE PAFSS van Kling Brandbeveiliging zijn efficiënt en eenvoudig zelfactiverende systemen voor kleine afgesloten risicogebieden . Ze zijn bestand tegen storingen .
Bij vlamcontact of hitte, barst de buis op het warmste punt (of op meerdere meldpunten wanneer daar ook vuur is) met als gevolg dat het blusmiddel via de barst in de buis direct geloosd wordt in het hart van het vuur.
Directe Systemen zijn verkrijgbaar in lage druk en hoge druk–formaat. Dit is afhankelijk van het  blusmiddel dat geselecteerd wordt.
INDIRECTE BRANDBLUSSYSTEMEN
INDIRECTE PAFSS van Kling Brandbeveiliging zijn efficiënt en zelfactiverende systemen voor grotere ingesloten en zelfs geopende risicogebieden .
Bij vlamcontact of warmte , barst de detectiebuis en opent de cilinder klep die het systeem dan activereerd. Het blusmiddel wordt dan via afzonderlijke leidingen en sproeiers geinjecteerd in het gevarengebied.
Indirecte systemen zijn verkrijgbaar in lage druk en hoge druk-formaat , afhankelijk van het meest geschikte blusmiddel dat U selecteerd.

Kort samengevat; automatische brandblussers zorgen ervoor dat een brand snel en zonder blusschade wordt geblust. Automatische brandblussers worden toegepast op plekken waar een reële kans op brand bestaat of ter brandpreventie om de brandveiligheid te waarborgen van cruciale faciliteiten.  

Er zijn een groot aantal voorbeelden van organisaties en bedrijven waar automatische brandblussers worden toegepast, zoals bijvoorbeeld: motorruimten van boten en voertuigen, universiteiten en academische centra, serverruimte of datacenter met serverracks, patchkasten, PLC kasten, schakelkasten, besturing kasten, meterkasten, UPS systemen, productie machines, accu laadstations, spanning verdeelkasten. Welk besluit U ook neemt, wij raden U aan uzelf goed te laten informeren over de mogelijkheden op het gebied van automatisch blussen. Mocht U eventueel vragen hebben over ons automatische blusser systeem dan horen wij graag van U.