Nieuws

Kling Brandbeveiliging: Passie voor veiligheid!

dinsdag 9 mei 2017
Advies, leveringen, onderhoud en opleidingen: voor het totaalpakket op het gebied van bedrijfsveiligheid moet je bij KLING zijn. Al meer dan twintig jaar lang expert in het vak.

Twintig jaar geleden zagen Toon, Toos en zoon Edwin Kling de kansen liggen in de veiligheidsbranche, toen nog met het bedrijf Kling-van Dinther. Brandbeveiliging was al een onderdeel voor het professioneel keuren en onderhouden van blusmiddelen, en vanaf 1997 hebben zij deze passie doorgezet onder de naam Kling Brandbeveiliging. Toon Kling droeg in 2008 het directiestokje over aan Edwin Kling, maar Toon is met zijn kennis en kundigheid nog steeds een waardevolle schakel binnen het bedrijf. 

Totaalpakket
In de afgelopen twintig jaar is Kling gegroeid en heeft inmiddels zo’n  dertig medewerkers binnen de vier B.V.’s  Kling Brandbeveiliging BV, Kling Opleidingen BV, Kling Advies BV en Uro-Flame BV.
Edwin: “Als we spreken van een totaalpakket beginnen we met Kling Advies. Advies op het gebied van RI&E (risico-inventarisatie en - evaluatie), Vuurlastberekeningen, bedrijfsnoodplannen, Calamiteiten- en ontruimingsplannen. Vanuit ons advies leveren we diverse producten. Na levering en installatie onderhouden we deze producten. Met onze volledig ingerichte servicewagens gaan onze monteurs naar de klanten. Volgens de geldende normen onderhouden we brandblussers, brandslanghaspels, keerkleppen, noodverlichtingen, trappen en ladders, BHV en EHBO-materiaal, AED’s, verplaatsbaar elektrisch gereedschap en brandblusleidingen. 

Binnen Kling Opleidingen verzorgen we diverse opleidingen zoals: BHV, EHBO-AED, VCA, BBMI, Ploegleider, Heftruck, Pyrotechniek en REOB-ODB. Ook Opleiding kleine blusmiddelen en het verzorgen van Ontruimingsoefeningen zijn expertises die Kling in huis heeft.”

Duurzaam
Kling streeft ernaar om materialen zoveel mogelijk te hergebruiken. Papier, plastic en gedemonteerde brandblussers gaan naar een recyclingbedrijf. Edwin: “Momenteel doen vier studenten biochemie en economie van Avans Hogeschool op ons verzoek onderzoek naar een manier om de brandslangen en het bluspoeder weer als grondstof terug in de markt te zetten. Onze doelstelling is dan ook om in de toekomst geheel ‘groen’ te gaan leveren. Het streven is om het eerste groene brandbeveiligingsbedrijf van Nederland te worden, met ons project ‘Recy-Kling’.”

Tot slot
We verwelkomen u graag in een van onze vestigingen in Nistelrode, voor meer informatie en ons uitgebreide assortiment kunt u terecht op onze vernieuwde websites: www.klingbrandbeveiliging.eu www.klingopleidingen.eu
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn