Brandvertragende impregneermiddelen

Kling Brandbeveiliging is gecertificeerd voor het brandvertragend impregneren van uiteenlopende soorten textiel en kunststoffen. Na behandeling is het materiaal als moeilijk ontvlambaar verklaard en wordt er een Certificaat van Behandeling uitgebracht. Dit certificaat is een vereiste bij controle van de brandweer. Kling Brandbeveiliging beschikt over deskundige medewerkers die zowel op locatie als in onze geoutilleerde werkplaats impregneren.

VLOEISTOFFEN  VOOR IMPREGNEREN

Voor Textiel                                                                                  
531120            Brandvertrager IMN 120                                   
IMN120 is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijke vloeistof voor het vlamvertragend impregneren van papier, karton en stoffen tot 70% synthetisch / 30% natuurlijke vezels.

530320            Brandvertrager IMS 433P t.b.v. kunststof decoratiemateriaal          
IMS433P is een ongevaarlijk en kleurloos product dat bestaat uit een combinatie van een coating en een vlamvertrager voor het vlam vertragend behandelen van synthetische stoffen en moeilijk absorberende materialen. Hierbij kunt u denken aan kunststof planten / bloemen en synthetische materialen voor o.a. decoratief gebruik.

530300            Brandvertrager IMS 433T t.b.v. synthetisch decoratiemateriaal              
IMS433P is een ongevaarlijk en kleurloos product dat bestaat uit een combinatie van een coating en een vlamvertrager voor het vlam vertragend behandelen van synthetische stoffen en moeilijk absorberende materialen. Hierbij kunt u denken aan kunststof planten / bloemen en synthetische materialen voor o.a. decoratief gebruik.

Voor Hout                                                            
530501            Brandvertrager IMW 475PA                                   
IMW475PA is een ongevaarlijk en gebruiksvriendelijk product speciaal ontwikkeld voor het vlam vertragend maken van parket. 

530700            Wood protecion                                          
IMW475PA geïmpregneerd hout, dat voor een buitentoepassing wordt gebruikt, moet na het vlamvertragend impregneren met een weerbestendige coating of verf worden afgewerkt. Dit is om de vlamvertragende werking te beschermen tegen weersinvloeden.

530550            Brandvertrager TG 3 t.b.v. hout voor buiten                      
TG3 is een ongevaarlijk en gebruiksvriendelijk product voor het vlamvertragend maken van hout voor buitentoepassingen. TG3 bevat een transparante coating die uitloging van de vlamvertrager voorkomt.

Voor Riet & Stro                                                      
530610            Brandvertrager TR1 t.b.v. rieten dak                           
TR1 is een brandvertragend product dat het ‘vlampunt’ van een rieten dak zodanig verhoogt dat na behandeling de kans op het uitbreken van brand door vliegvuur nauwelijks groter is dan bij een traditioneel pannendak.

530500            Brandvertrager IMW 475 t.b.v. onbehandeld hout e.d.            
IMW475 is een ongevaarlijk en gebruiksvriendelijk product speciaal ontwikkeld voor het vlamvertragend maken van onbehandeld hout, riet, stro en zachtboard plafonds.

Voor Kerstbomen                                                
530650            Brandvertrager KST 3                                   
KST3 is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijke vloeistof voor het vlamvertragend impregneren van kerstbomen en versieringen.

Kling Brandbeveiliging heeft een breed assortiment brandvertragers en impregneermiddelen voor o.a. gordijnen, vitrages, textiel, hout, riet, papier, karton, kerstbomen, kunstkerstbomen, kunstbloemen en kunstplanten, zodat deze geïmpregneerd kunnen worden conform de gestelde eisen in het huidige bouwbesluit. Besteedt u liever het impregneren uit zodat u een certificaat van behandeling ontvangt voor een controlerende  instantie zoals de gemeente, brandweer of verzekeringsmaatschappij, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.